Dag 7 - Reisverslag uit Wanaka, Nieuw Zeeland van Marij Cuijpers - WaarBenJij.nu Dag 7 - Reisverslag uit Wanaka, Nieuw Zeeland van Marij Cuijpers - WaarBenJij.nu

Dag 7

Door: AndyenMarij

Blijf op de hoogte en volg Marij

16 Maart 2012 | Nieuw Zeeland, Wanaka

Dag 7 Vrijdag 16 maart 2012.

Vanmorgen zijn we vertrokken van ons tweede huisje. Waar vanavond weer terecht komen is afwachten. We hebben wel iets geboekt maar je weet nooit. Vandaag hebben we afscheid genomen van Queestown met pijn in ons hart. We gaan naar het plaatsje Wanaka. Wanaka ligt aan een groot meer waar alle buitensporten plaats vinden. De afstand is 63 km vanuit Queenstown. We rijden via een touristische route met vele haarspeldbochten. Voor Andy is het opletten vooral omdat je het niet gewend bent om aan de ander kant van de weg te rijden.
We naderen het laatste bergje en in een keer ligt daar het geweldig meer voor ons met daarachter de bergen die tussen de wolken liggen. Het is net een plaatje.
Bij de lodge waar we overnachten zetten we de spullen in de koelkast en we gaan op verkenning. Het informatiecentrum stuurt ons naar een wandeling van ongeveer twee uur en dat lijkt ons wel wat. Marieke voelt zich nog niet zo lekker en gaat terug naar de lodge. We spreken af dat we elkaar Sms als we weer terug zijn. In het begin van de tocht is het een steil klim die ons de uitzicht over het meer laat zien. Iedere keer komen er weer mensen naar beneden. Raar, het informatiecentrum vertelde ons dat het een route was die rond liep. We blijven klimmen en ik voelde al dat gaat hem niet worden. Ik vraag aan mensen die terugkomen hoe ver is het nog klimmen. Ze vertelde me dat het nog een heel eind was maar zij was 70 dus wij moesten het ook maar kunnen. Nee, dacht ik dit lukt niet. Maar om toch wat te wandelen kiezen Andy en ik om naar beneden te gaan en vlak te wandelen door de woonwijken van Wanaka. Wat me opvalt is dat de oprijlanen zo steriel zijn. Nergens een blaadje of rommeltje. Rondom huis is het overal opgeruimd met wel een boot aan huis.

We houden het meer in de gaten maar ik zag ineens een andere berg. Onbewust draai je de verkeerde richting uit. We vragen de weg en zij wijzen ons de juiste richting op. Beneden bij het meer aangekomen sms we Marieke dat we bij het meer liggen. De temperatuur stijgt en het wordt warmer en warmer. We hebben geluk met het weer. Genieten van het uitzicht van het water en de bergen. Maken wat foto's en trekken het stadje in voor een lekker ijsco voor Andy. We gaan informatie opvragen voor een helikopter vlucht boven de gletsjer in Franz Josef. Hier rijden we morgen naar toe. Daar denken we toch maar even over na of we dat doen . We slaan eten in bij de supermarkt en gaan terug naar onze logde. Hier hebben we drie bedden op onze kamer en verder niets. De gezamenlijk douche en toilet is op de gang. De tegelvloer dacht ik dat deze nat was maar het is gewoon blinken wat de vloer doet. Je hebt ook nog een gezamenlijke keuken en zit ruimte.
We drinken en spelen een spelletje Yatzee en voor vanavond schuiven we een pizza in de oven.

Ik wens jullie welterusten en zie je morgen weer. Op het programma staat dan de Franz Josef gletscher. 350 m in de auto.

Liefs de Cuijpertjes xxxx

• 16 Maart 2012 - 08:39

Marie-Jo:

Leuke foto's! Veel liefs en geniet ze. Ik hoop dat je gauw opknapt Marieke.
    Dit weekend musical van Twan......
    Liefs, de Kuijpertjes, hahaha.

• 16 Maart 2012 - 08:48

Jaap&Lieke:

Goed om te horen dat jullie het zo naar jullie zin hebben samen!! Leuke foto's! Heel veel plezier weer vanuit hier! xxxx Ons en een pootje van dribbel:)

• 16 Maart 2012 - 11:59

Corianne:

hey familie Cuypers, Ik heb net alle reisverslag van jullie gelezen. Hier was ik nog niet aan toegekomen. Het klinkt allemaal geweldig!! Geniet ervan en ik hoop dat Marieke snel opknapt. Liefs, Corianne

• 16 Maart 2012 - 18:51

Guus En Carla:

Hallo Marij, Andy en Marieke
    Wat een belevenissen, maar vooral leuk om die samen met Marieke te kunnen delen, denk ik.
    Wat jammer nou, dat ze wat ziek is (beterschap Marieke!!!).
    Wij zijn even een weekje van de wereld geweest (de moeder van Guus is overleden en begraven). Nu gaat het gewone leven weer door en het was erg leuk om jullie verhalen te lezen.
    Zo genieten we een beetje mee.

Nog veel plezier en ben al weer benieuwd naar het volgende verhaal.
    Groetjes van ons.

• 16 Maart 2012 - 19:54

Miek:

oohh geweldig, jullie verhalen en foto's - ik geniet helemaal mee. Jammer dat Marieke zich nog niet helemaal lekker voelt. Geniet van alles!!! Groetjes uit Amere ;-)

• 16 Maart 2012 - 20:18

Astrid En Ruud:

Heej Cuijpertjes,
    Heel leuk om jullie verhalen te lezen en de foto's te bekijken!
    Nog maar net een weekje weg en nu al zoveel avonturen meegemaakt.
    Vervelend dat Marieke ziek is, wens ze veel beterschap en zeg maar dat ze veel kiwi's moet eten voor de vitamientjes.
    Hier een gewone vrijdagavond en dat betekent lekker the voice kids kijken.
    Ja, ja ook wij beleven volop avonturen.
    Veel plezier!
    Groetjes en sproetjes Astrid