Dag 2
Door: AndyenMarij
Blijf op de hoogte en volg Marij
15 Maart 2012 | Nieuw Zeeland, Queenstown
Lekker geslapen bij B&B Twin Gullies. Wel even wakker geweest door een krakende toiletdeur. Na een heerlijke douche kwam er een ontbijt naar boven. Warme croissants, abricots crumble, toast, jus d'orange en thee. Met een geweldig uitzicht over de baai is het een perfect ontbijt. Na het ontbijt was het tijd om de koffer en tassen weer in te pakken, een ritueel dat we de komende 4 weken vaak zullen herhalen. Nadat we afscheid namen hadden van Vic en Doug zijn we via een schitterende weg naar Akaroa gereden, een klein plaatsje aan een inham van de zee. Leuk om te zien maar we hadden het ook zo gezien. Even wat boodschappen gedaan voor de eerste levensbehoefte. Op aanraden van Vic via een toeristische route weer het dorp verlaten. Je krijg dan waar voor je geld met een geweldig uitzicht. Via Lake Tekapo , Twizel naar Mnt Cook. Het is een schitterende weg met nog mooiere uitzichten. Je kan er geen genoeg van krijgen. Met de cruise control op 100 is het heel relax rijden. Rond 17.00 uur komen we aan in het nationaal park. Mout Cook. Je moet voordat je het park inrijdt in Twizel getankt en gepind hebben. In het nationaal park kan je niet pinnen en ook niet tanken. Je bent hier op sommige plaatsen echt van de bewoonde wereld afgesneden. De eerste hostel YHA was vol. Hadden we maar moeten boeken. Bij het derde verblijf Alpine Lodge hebben we plek. Wat het leuk maakt aan een hostel je hebt de gezamenlijke keuken waar je de andere reizigers ook ontmoet. Het heeft wel iets.
Het weer onderweg is af en toe slecht met een buitje. Naar Mout Cook hebben we langs het meer dan ook niet veel gezien in verband met het slechte weer. In de stromende regen laden we de koffers uit de auto en brengen we ze naar de kamer.
Een kamer met een 2 persoonsbed en een stapelbed. Omdat we honger krijgen zijn we uit gaan eten. Marieke voelt zich nog steeds niet zo lekker en heeft Gartic brood gegeten ( brood met kruidenboter). Marieke heeft keel ,oorontsteking en koorts. De medicijnen die ze gebruikt zorgen dat ze overdag vol kan houden maar op het einde van de dag is het gedaan en komt de koorts weer opzetten. Vervelend voor haar. Marij en ik kiezen voor onze eerste hamburger!!!
Na het eten nog wat lezen en internetten maar snel vallen de ogen dicht. Dus naar bed!!
15 Maart 2012 - 06:29
Marie-Jo:
Leuk! Wat vervelend dat Mariekske zo ziek is. Ik dacht dat jullie in je korte broek in het zonnetje zouden zitten, lees ik dat het zo geregend heeft.
Verslag van dag 3 ga ik straks, na het hardlopen lezen, hahaha. veel liefs en veel plezier, Marie-Jo. -
16 Maart 2012 - 08:31
Helga:
Hee luitjes ik lees wel dat het helemaal toppie gaat daar. Fijn om te horen. Helaas heb ik nog een leesachterstand welke ik in het weekend ga proberen goed te maken maar als jullie in dit tempo door blijven schrijven dan gaat me dat nooit lukken haha. Hoe dan ook geniet met volle teugen en doe voorzichtig. XX