De vliegreis
Door: AndyenMarij
Blijf op de hoogte en volg Marij
12 Maart 2012 | Nieuw Zeeland, Queenstown
8.15 vertrokken richting Schiphol. Jeanette, Jack en Ans zwaaien ons uit. Leuk om zo met vakantie te gaan. Om 10.00 aankomst in Hoofddorp om de auto te parkeren voor 4 weken. We worden met een busje naar Schiphol gebracht. Super geregeld en vooral het niet tillen van zware koffers. Nadat we afgezet zijn lopen we meteen door naar de incheckbalie waar we onze koffers al kwijt kunnen. Zo onze handen hebben we vrij. Wat winkeltjes kijken want die zijn er genoeg. Als we de douane gepasseerd zijn is het tijd voor een kop koffie. Over een klein uurtje mogen het vliegtuig in. Nadat we zijn ingestapt vertrekken we binnen 10 minuten. Het gaat allemaal heel snel. Precies om 14.00 gaan we de lucht in. Nederland tot over 4 weken. In het vliegtuig krijgen we al snel wat te drinken met wat nootjes. Na de nootjes komt het warm eten al. Het is nu 15.15 uur een rare tijd om warm eten te krijgen. Maar goed dat we niet nog niet gegeten hebben. Ik weet niet op wat voor tijd ze in Hong Kong warme eten nemen maar het zal wel zijn reden hebben. En inderdaad na de warme luch gaan de lichten uit en is het de bedoeling dat we gaan slapen. Het is dan half 5 in de middag hollandse tijd. Slapen gaat dan ook echt niet lukken. Andy en ik zetten maar weer een filmpje of muziekje op om de tijd te door te komen. Om 8.00 Hong Kongse tijd landen we in Hong Kong. Het is dan in Nederland 1.00 in de nacht.
We besluiten dat we na de vlucht een hotelletje nemen omdat we toch erg moe zijn. Met een busje worden we vanuit het vliegveld naar ons Hotel gebracht. Hier slapen we een aantal uurtjes en nemen een warm bad. Hong Kong is warm, grijs en er hangt een vochtige benauwde lucht. Om 17.00 uur nemen we de bus terug naar het vliegveld. We gaan lekker ontbijten. 21.25 uur gaan we de lucht in naar Auckland. Weer een stapje dichterbij ons Marieke.
De vlucht naar Auckland gaat sneller als naar Hong Kong. Gelukkig maar. Andy en ik nemen na het diner dan ook een slaappilletje. En wat denk je, beide slapen we niet. Ook deze keer geen geluk. Om 13.15 landen we in Auckland. Na onze koffers in ontvangst te hebben genomen rennen we naar de uitgang. En ja eindelijk, ik hoor mam roepen en weet dat het ons Marieke is. We vallen elkaar huilend in de armen. Nadat we een groepsknuffel hebben gegeven gaan we naar buiten waar we een plekje zoeken om wat te kletsen. Het is heerlijk na twee dagen vliegveld om weer een keer buiten te zijn. Marieke en wij hebben elkaar veel te vertellen. Na een aantal minuten is het weerzien dat ook weer zeer vertrouwd.
Je zal het niet geloven maar we gaan voor de laatste vlucht naar Christchurch waar ook onze auto te wachten staat. Marieke rijdt ons ook dan naar onze eerste overnachting. Andy en ik zijn wel te moe om auto te rijden. Het links rijden komt er ook nog eens bij kijken. Raar als je links naast de bestuurder zit en je hoeft niets te doen. Je hebt dan ook de neiging om iets met je voeten in te trappen.
Eindelijk bereiken we onze slaapplek en gaan we slapen. Onze eerste twee dagen zitten erop.
Welterusten.xxx
12 Maart 2012 - 07:41
Silvia:
Hoi Marij Andy en Marieke,
En nu volop genieten van elkaar, veel zien en doen. Nadat jullie even lekker uitgerust hebben. Liefs Sil -
12 Maart 2012 - 09:15
Marie-José:
Bij het lezen krijg ik ook tranen in mijn ogen hoor! Kan me zo goed voorstellen dat je elkaar stevig in de armen neemt! Wat heerlijk om weer bij elkaar te zijn! Heel veel plezier en veel liefs van ons allemaal, Marie-Jo. -
12 Maart 2012 - 10:21
John De Kort:
Great start of the trip, just Mariek needs to get better quick, Have fun and see you soon in Red Beach. -
12 Maart 2012 - 11:39
Carin:
Ja hoor, ook hier de zakdoek gepakt... Geniet van en met elkaar!!! lieve groet -
12 Maart 2012 - 15:49
Jolanda :
Hoi Marij jullie zullen wel kapot zijun van zo'n reis. Gaan jullie met een auto of camper op pad? Ik lees het wel, in ieder geval heel veel plezier met zijn 3en gr jolanda -
12 Maart 2012 - 16:35
Astrid En Ruud:
Heej Andy, Marij en Marieke....
Jullie hebben er zo lang naar uitgekeken en nu is het dan eindelijk zover!
In Nieuw Zeeland maar het allerbelangrijkste eindelijk Marieke weer live aanschouwen!!
Geniet ervan de komende vier weken!!
Groetjes en sproetjes Ruud en Astrid -
12 Maart 2012 - 17:41
Susanne:
Ik kreeg ook een klein brokje in mijn keel. Ben erg benieuwd naar jullie avonturen. Heel veel plezier samen.
Susanne -
12 Maart 2012 - 18:35
Helga:
Haha ik zie dat ik mijn naam vergeten was. Bij deze dus. :-) -
12 Maart 2012 - 20:07
Ans En Jack:
Mary en Andy,
Goed om te lezen dat de reis goed verlopen is. Het is wel lang maar zoals we lezen de moeite waard om je dochter weer eens een keer te kunnen omhelzen. Geniet ervan! -
12 Maart 2012 - 21:49
Jaap En Lieke:
Fijn dat jullie er zijn en dat alles goed is. Hier gaat alles zijn gangetje. Het wordt steeds meer lente weer. Met dribbel is ook alles oké! De groeten van Cart en Ad. Heel veel plezier, geniet ervan. X Jaap en Liek -
13 Maart 2012 - 11:30
Hoi Familie Cuijpers:
Goed te horen dat jullie reis goed verlopen is, buiten het slapen dan. Vooral mooi om te lezen over jullie ontmoeting met Marieke, Wat moet dat een bijzopnder gevoel geweest zijn. 4 geweldige weken voor de boeg!
Het is jullie gegund.
John -
13 Maart 2012 - 19:54
Ankie Bruurs:
Hoi Marij, Ik hoorde van Jolanda dat jullie in Nieuw-Zeeland zitten.
Ik ga jullie volgen en wens jullie een goede en gezellige reis toen samen met Marieke. Volgens mij moeten jullie ook wel bij komen van de reis wat zijn jullie lang onderweg geweest zeg. gr ankie